Διακοπές 2023: Γεμίζουμε τη βαλίτσα σου με όλα τα απαραίτητα

Περίληψη: Οι καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζουν και εμείς σου φτιάχνουμε τη λίστα με όλα όσα θα χρειαστείς για να ζήσεις την πιο φανταστική εμπειρία του 2023!

Πού θα σε βρει το καλοκαιράκι; Στην ακρογιαλιά, στο βουνό ή σε κάποια κοσμοπολίτικη πόλη του εξωτερικού; The choice is yours αγαπητέ αναγνώστη. Σε κάθε περίπτωση, ο προγραμματισμός είναι το παν. Εκτός από τα εισιτήρια και τη διαμονή, καλό είναι να μεριμνήσεις από νωρίς και για το περιεχόμενο της βαλίτσας σου. Οκ, ο προορισμός και η παρέα είναι το παν, όμως με τον κατάλληλο εξοπλισμό θα κάνεις τις διακοπές του 2023 πραγματικά αξέχαστες. Για να μην σκέφτεσαι λοιπόν τελευταία στιγμή τι μπορεί να έχεις ξεχάσει, σου παρουσιάζουμε τον απόλυτο summer guide με όλα όσα θα χρειαστεί να πάρεις φέτος μαζί σου.

Ξεκίνα το ταξίδι σου με βαλίτσες, backpacks και τσάντες διακοπών

diakopes-2023-01

Ξεκινάμε με τα βασικά. Βαλίτσα φανταζόμαστε πως ήδη έχεις. Τι βαλίτσα είναι το ερώτημα; Στις καλοκαιρινές διακοπές ειδικά, θα πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις. Να είναι ανθεκτική, εύχρηστη, πρακτική, να μεταφέρεται εύκολα και να μπορεί να χωρέσει και πέντε πράγματα παραπάνω. Άλλωστε, όλο και τίποτα ψώνια θα κάνεις όσο διακοπάρεις. Τώρα αν σκοπεύεις να περάσεις τις διακοπές του 2023 οικογενειακά, καλό είναι να έχεις μαζί ένα σακ βουαγιάζ, αλλά και μια ξεχωριστή βαλίτσα με τα πράγματα του παιδιού. Για την παραλία αλλά και όσα θες να έχεις συνεχώς πάνω σου, ένα backpack θα σε βολέψει ώστε να μη σέρνεις μαζί όλο το βιος σου. Quick tip εδώ. Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, μην ξεχάσεις και τα νεσεσέρ. Δε φαντάζεσαι πόσο χώρο μπορείς να γλυτώσεις στη βαλίτσα σου αλλά και πόσο πιο εύκολα μπορείς να τακτοποιείς τα πράγματα σου.

Διακοπές 2023: Όλα τα must-have που δεν πρέπει να αφήσεις εκτός

Είτε σχεδιάζεις να φύγεις για κάποιο από τα πανέμορφα ελληνικά νησιά είτε έχεις κατά νου κάποιον εναλλακτικό καλοκαιρινό προορισμό, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που είναι πραγματικά must. Το σωστό πακετάρισμα επομένως ξεκινάει από τα εξής:

Αντηλιακά προσώπου: Η προστασία είναι πάνω απ’ όλα

Καλοκαίρι ίσον έντονος ήλιος, ζέστη και σαραντάρια. Όπως καταλαβαίνεις το αντηλιακό προσώπου είναι απαραίτητο ακόμα και αν οι συνθήκες εκεί που θα πας είναι πιο cool. Μια κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας και μια αντηλιακή λοσιόν σώματος, θα προστατεύσει το δέρμα σου από τις ακτίνες του ήλιου αλλά και την πρόωρη γήρανση.

Γυαλιά ηλίου: Άνεση, προστασία και στιλ!

Αν υπάρχει ένα αντικείμενο στη βαλίτσα σου που φωνάζει από μακριά καλοκαίρι, τότε αυτό είναι σίγουρα τα γυαλιά ηλίου. Εντάξει ας μην κρυβόμαστε, δίνουν χαρακτήρα, δίνουν στιλ και είναι statement. Ο βασικός τους ρόλος όμως είναι άλλος. Να σε προστατεύουν από τις επιβλαβείς ακτινοβολίες. Στρογγυλά, τετράγωνα, oversized, μάσκες, τα γυαλιά ηλίου είναι από τα πιο iconic αλλά και πιο χρήσιμα πράγματα των διακοπών.

diakopes-2023-02

Πετσέτες θαλάσσης για μοναδικές στιγμές χαλάρωσης στην παραλία

Εξίσου απαραίτητη είναι και η πετσέτα θαλάσσης. Πώς αλλιώς θα αράξεις στην παραλία για να χαρείς τη μαγεία του καλοκαιριού. Αυτό όμως δε σημαίνει πως θα πρέπει να πάρεις μαζί όποια πετσέτα έχει ξεμείνει από τα πρόπερσι στη ντουλάπα. Η καλή πετσέτα θαλάσσης θα πρέπει να είναι συμπαγής, ελαφριά και φυσικά να έχει εντυπωσιακά σχέδια, γιατί πώς να το κάνουμε έχεις και ένα τύπο που πρέπει να αναδείξεις!

Καλοκαίρι χωρίς μαγιό γίνεται;

Είσαι δεν είσαι φίλος της θάλασσας, όσο να ναι μια βουτιά θα τη ρίξεις. Αλλά και μόνιμα στην ξαπλώστρα να ‘σαι, υπάρχει κάτι πιο άνετο που μπορείς να βάλεις; Κράτα θέση λοιπόν στη βαλίτσα σου για το μαγιό, ακόμα και αν η κοντινότερη παραλία είναι χιλιόμετρα μακριά.

Πρόσθεσε στη λίστα και τα «αξεσουάρ» της παραλίας

DIY βουτιές με ομπρέλες και ψάθες παραλίας

Όπως είπαμε και παραπάνω η προστασία από τον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη. Στις οργανωμένες παραλίες θα βρεις ομπρέλες, τι γίνεται όμως όταν δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη ή αποφασίζεις να κατέβεις για μπάνιο σε μια ερημική, μυστική τοποθεσία. Η δική σου ομπρέλα θαλάσσης σου δίνει μεγάλη ελευθερία, ενώ τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν αρκετά μεγάλη χωρητικότητα για όλη την παρέα. Πάρε μαζί και μια ψάθα και έχεις όλα όσα χρειάζεσαι για να ζήσεις τις διακοπές με τον δικό σου DIY τρόπο.

Summer games!

Το παιχνίδι ποτέ δε σταματάει, ειδικά όταν μιλάμε για διακοπές το καλοκαίρι. Card games και επιτραπέζια πάνε παντού ενώ πάντα υπάρχει η επιλογή της «παράδοσης» με ρακέτες στην άμμο. Φρόντισε μόνο να μην το παρακάνεις με το τάκα-τούκα και εννοείται πρόσεξε μη φύγει κάποιο backhand προς τους άλλους λουόμενους!

To καλοκαίρι θέλει τα gadgets του

diakopes-2023-03

Εννοείται ότι οι καλοκαιρινές διακοπές είναι πάνω απ’ όλα εμπειρίες. Μια μαγευτική παραλία, ένα κρυμμένο μονοπάτι στη φύση, ένα γραφικό ταβερνάκι. Τι καλύτερο λοιπόν από να απολαύσεις όλα αυτά, και ακόμα παραπάνω, με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Το smartphone είναι και εδώ ο πιστός σου οδηγός. Τι άλλο όμως πρέπει να έχεις μαζί σου;

Pics or it didn’t happen!

Καλοκαιρινές διακοπές χωρίς φωτογραφίες απλά δεν νοούνται. Και μπορεί η κάμερα του κινητού να είναι αρκετή, όμως καλό είναι να έχεις μια συσκευή ειδικά για αυτή τη δουλειά. Από αδιάβροχες φωτογραφικές για επικές λήψεις μέσα στο νερό, μέχρι action cams για τις outdoor περιπέτειές σου, οι φωτογραφίες από τις καλοκαιρινές σου διακοπές θα σε συντροφεύουν για πάντα!

Powerbanks για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

Βουτιές, βόλτες, πεζοπορίες και εξορμήσεις στην εξοχή, ό,τι και να σχεδιάζεις είναι λογικό πως το καλοκαίρι θα βρίσκεσαι κυρίως έξω. Η μπαταρία του κινητού σου ενδέχεται όμως να μην μπορεί να ακολουθήσει σε αυτούς τους ρυθμούς. Ένα powerbank θα σε γλυτώσει από δυσάρεστα απρόοπτα, γιατί το τελευταίο που θες είναι να έχεις το νου σου συνεχώς στα επίπεδα της μπαταρίας

Ηχεία bluetooth: Summer vibes μετά μουσικής!

Εκτός από τις φωτογραφίες, οι αναμνήσεις των διακοπών είναι συνδεδεμένες και με τα καλοκαιρινά τραγούδια. Αυτά που θα ακούς τυχαία μετά από χρόνια αναπολώντας τις φανταστικές summer εμπειρίες που έζησες. Πόσω μάλλον όταν μπορείτε εναλλάξ με την παρέα σου να εκτελείτε χρέη DJ, βάζοντας τα αγαπημένα σας καλοκαιρινά hits. Άσε που δε χρειάζεσαι και πολλά πράγματα. Ένα bluetooth ηχείο είναι υπεραρκετό για να μπείτε από νωρίς σε party mood!

Διακοπές + βιβλίο: Ο τοπ συνδυασμός του καλοκαιριού

Ποιος δεν έχει χαθεί στις σελίδες ενός βιβλίου, απολαμβάνοντας την αλμύρα της θάλασσας και το χαρακτηριστικό αεράκι του καλοκαιριού. Δεν είναι τυχαίο πως αν κοιτάξεις στις περισσότερες τσάντες διακοπών θα βρεις ένα έργο crime λογοτεχνίας, ένα ρομαντικό μυθιστόρημα ή ένα κλασικό αριστούργημα. Οπότε κράτα θέση στη βαλίτσα ή το σακίδιο για ένα από τα βιβλία που δε λέει να βγει από την «to read list» σου.

diakopes-2023-04

Μυθιστορήματα & βιβλία αυτοβελτίωσης

Στις διακοπές τον πρώτο λόγο έχουν τα μυθιστορήματα. Καλά τα non-fiction αλλά το καλοκαίρι θέλει κάτι πιο ταξιδιάρικο. Οι επιλογές σε μυθιστορήματα άπειρες. Για να μη χαθείς, μείνε στο αγαπημένο σου genre ή ακόμα καλύτερα δοκίμασε ένα καινούριο λογοτεχνικό είδος. Αφήνοντας στην άκρη τη λογοτεχνία, τα βιβλία αυτοβελτίωσης προσφέρονται για διάβασμα στην παραλία, με ιστορίες που ξεχειλίζουν γνώση, θάρρος και αισιοδοξία!

Audiobooks: Βάλε ακουστικά και «διάβασε» τον αγαπημένο σου συγγραφέα

Αν και το βιβλίο όπως το ξέρουμε διατηρεί ακόμη την γοητεία του, πλέον υπάρχει και hands free τρόπος για να χαρείς στις διακοπές σου το αγαπημένο σου βιβλίο. Τα audiobooks είναι εδώ με τις φωνές σπουδαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, δίνοντας νέα διάσταση στην έννοια «διαβάζω».

Καλοκαίρι 2023: Βόλτα στα Public και έφυγες για διακοπές!

Αφού λοιπόν έχεις έτοιμη τη λίστα με τα must της βαλίτσας σου, ήρθε η ώρα να βάλεις λίγο πορτοκαλί χρώμα στις διακοπές σου. Πώς; Περνώντας μια βόλτα από τα καταστήματα Public και το Public.gr, όπου θα βρεις όλα όσα χρειάζεσαι για ακόμα ένα φανταστικό καλοκαίρι. Α! Και μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί το πιο σημαντικό πράγμα. Το χαμόγελό σου. Γιατί αν υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί να απογειώσει την καλοκαιρινή σου εμπειρία αυτό είναι σίγουρα η καλή σου διάθεση!