The Orange Show #5 με καλεσμένο τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο

Περίληψη: Στο 5ο The Orange Show, η Έρρικα Ρούσσου υποδέχεται τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο σε μια απολαυστική κουβέντα γύρω από την τέχνη, τα social media και φυσικά το θέατρο.

«Καλοκαιράκι» μάς τραγουδά η Έρρικα και μας καλωσορίζει σε άλλο ένα συναρπαστικό The Orange Show. Τι πιο ταιριαστό άλλωστε, μιας και η πιο fun εποχή του χρόνου είναι εδώ. Βουτιές, βόλτες, παραλίες, μουσικά φεστιβάλ, θερινά σινεμά και πολύ μα πολύ θέατρο! Και επειδή πάμε στοίχημα πως λατρεύεις όσο και εμείς μια καλή παράσταση, καλεσμένος της Έρρικας στο τελευταίο επεισόδιο του podcast ήταν ο μοναδικός Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος!

Η Έρρικα και ο Οδυσσέας δεν τα είπαν όμως μόνο για την υποκριτική. Μάθαμε για το πρώτο επάγγελμα που τον τράβηξε (spoiler alert, δεν ήταν η ηθοποιία), τις αγαπημένες του σειρές, τα βιβλία που διάβασε πρόσφατα, πώς περνά τον ελεύθερο του χρόνο, αλλά και τη βαθιά σχέση που τον συνδέει με τα Public. Για άλλη μια φορά σου ετοιμάζουμε την ατζέντα του μήνα, μαζί με άγνωστα fun facts αλλά και έναν σπέσιαλ διαγωνισμό ειδικά για σινεφίλ αλλά και θεατρόφιλους! Πάμε λοιπόν να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά!

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η ζωή χωρίς social media

the-orange-show-papaspiliopoulos-01

Αυτή τη φορά, τις ερωτήσεις που κάναμε στον Οδυσσέα επέλεξαν οι φίλοι μας στο Instagram. Όπως βέβαια φαντάζεσαι, είναι αδύνατο να μην πάει η συζήτηση στα θεατρικά δρώμενα. Η πορεία άλλωστε που έχει διαγράψει όλα αυτά τα χρόνια ως ηθοποιός και σκηνοθέτης στο θέατρο και την τηλεόραση μιλά από μόνη της. Ο πολύπειρος καλλιτέχνης μίλησε για την θεραπευτική δύναμη της τέχνης αλλά και με ποιες βαθιές ανάγκες του ανθρώπου συνδέεται.

Παρεμπιπτόντως, μπορεί ο Οδυσσέας να μοιάζει γεννημένος ηθοποιός, όπως όμως μας αποκάλυψε και ο ίδιος, πιο μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τη μαγειρική. Ευτυχώς για όλους εμάς που λατρεύουμε να τον απολαμβάνουμε πάνω στη σκηνή, η υποκριτική ήταν αυτή που έμελλε τελικά να τον κερδίσει. Παρά την αδιαμφισβήτητη επιτυχία του όλα αυτά τα χρόνια στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, δεν διστάζει να παραδεχτεί με χιούμορ πως θεατής έχει κοιμηθεί (!) σε παράστασή του.

Ένα ακόμα θέμα που συζητήθηκε σε αυτό το επεισόδιο του podcast ήταν ο αντίκτυπος των social media στο σημερινό τρόπο ζωής και στη δουλειά ενός ηθοποιού. Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος συνειδητά αποφεύγει την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, παρότι είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους ηθοποιούς στην Ελλάδα. Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά στην Έρρικα, μόλις πριν μερικούς μήνες αγόρασε τον πρώτο του υπολογιστή!

O Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος μέσα από τα αγαπημένα του πράγματα

Στο 5ο επεισόδιο του The Orange Show, είχαμε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο μέσα από τα αγαπημένα του χόμπι. Ποια βιβλία διάβασε πρόσφατα; Ποιες είναι οι top 4 σειρές που έχει παρακολουθήσει στο Netflix; Ποια ενδιαφέροντα γεμίζουν τον ελεύθερό του χρόνο; Δε θα spoil-άρουμε εδώ. Οι απαντήσεις στο Spotify widget που θα βρεις στο τέλος του άρθρου!

Ήξερες ότι ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος είναι η φωνή των Public;

Θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος είναι η φωνή των Public. Ο ίδιος έχει συνεργαστεί πολλές φορές ως εκφωνητής, ενώ για τρεις χρονιές ήταν ο παρουσιαστής των Βραβείων Βιβλίου Public. Σήμερα είναι ένας από τους αφηγητές του Bookvoice, με την «Ασκητική» του Νίκου Καζαντζάκη. Επί τη ευκαιρία, να σου θυμίσουμε πως η ψηφοφορία για τους νικητές των 10ων Public Book Awards έχει ξεκινήσει. Εδώ θα βρεις αναλυτικά τα βιβλία που απαρτίζουν τις φετινές shortlists, και όπως κάθε χρόνο μπορείς να ψηφίσεις τους αγαπημένους σου συγγραφείς.

the-orange-show-papaspiliopoulos-02

Η ατζέντα του μήνα έχει «Τσίου», Rosalia, και διαγωνισμό για το Φεστιβάλ Αθηνών

Μετά το τέλος της συνέντευξης με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, σειρά είχε η monthly agenda του The Orange Show, η οποία είναι το λιγότερο χορταστική. Ιούνιο έχουμε αφού! Χθες είχαμε την έναρξη του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, το οποίο για άλλο ένα καλοκαίρι αγκαλιάζει θερμά το πιστό του κοινό με επιλεγμένες παραστάσεις και εκδηλώσεις. Μία από τις προτάσεις μας είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Λένας Κιτσοπούλου, στις «Σφήκες» του Αριστοφάνη. Το The Orange Show χαρίζει 3 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Η διαδικασία γνωστή. Ακολούθησε το podcast στο Spotify, κάνε like στο επεισόδιο και σχολίασε στο αντίστοιχο post στο Facebook μας για να πάρεις μέρος! 

Ακόμα μια θεατρική παράσταση που μας προτείνει η Έρρικα είναι το «Τσίου…». Η θρυλική ταινία του Μάκη Παπαδημητράτου που άφησε εποχή, κάνει comeback στο Βοτανικό για 20 βράδια με το ίδιο καστ και τους ίδιους συντελεστές, για να μας θυμίσει την πιο iconic ιστορία δεκαπενταύγουστου που έχουμε δει στη μεγάλη οθόνη. Αυτή την εβδομάδα έχουμε και την επίσημη έναρξη της φεστιβαλικής σεζόν. Το Release Athens 2023 άνοιξε την Τετάρτη τις πύλες του στην Πλατεία Νερού, και φυσικά το μεγάλο όνομα του φετινού καλοκαιριού είναι αυτό της Rosalía. Εννοείται ότι για όλα αυτά – και ακόμα περισσότερα – πρώτη στάση είναι το Public Tickets.

Τα πορτοκαλο-νέα της εβδομάδας

Σε άλλα πορτοκαλο-νέα, ο Ιούνιος σηματοδοτεί την έναρξη των θερινών σινεμά! Όλη η Ελλάδα θα γεμίσει με φανταστικές arthouse ταινίες και καλοκαιρινά blockbuster, οπότε σιγά σιγά ήρθε η ώρα να βγάλεις πρόγραμμα. Μπορεί, όπως μας είπε και η Έρρικα, το Beef στο Netflix να μας τα χάλασε ελαφρώς, όμως δεν πτοούμαστε. Βάζουμε ένα pause στο stream-άρισμα και απολαμβάνουμε τον δροσερό αεράκι και τον «υπαρκτό ρομαντισμό» των θερινών. Last but not least, τις τελευταίες ημέρες, και εν μέσω γερού Barbie-frenzy άρχισε να γίνεται viral η πρώτη κούκλα Barbie με σύνδρομο Down.

The Orange Show s01e05

Προφανώς στο 5ο επεισόδιο του The Orange Show ακούστηκαν και ειπώθηκαν πολλά ακόμα ενδιαφέροντα πράγματα! Για να ακούσεις όλη τη συζήτηση της Έρρικας Ρούσσου με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, τα υπόλοιπα θέματα του επεισοδίου, αλλά και να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για τον τελευταίο μας διαγωνισμό, απλά πάτα play εδώ: