The Orange Show ΙΙ: Ακούς για μουσική, κερδίζεις Madrugada

Περίληψη: Από soundtrack αγαπημένων σειρών έως τον πρώτο μας διαγωνισμό, η Έρρικα Ρούσσου υποδέχεται τον Αντώνη Κωνσταντάρα σε ένα φουλ μουσικό νέο επεισόδιο του The Orange Show!

Music sounds better with you! Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του δεύτερου και άκρως ανεβαστικού επεισοδίου της νέας μας σειράς podcast The Orange Show. Ναι, καλά κατάλαβες. Η Έρρικα Ρούσσου αναλαμβάνει να δώσει ρυθμό στην εβδομάδα μας με θέμα, τι άλλο, τη μουσική! Σινεμά, σειρές, soundtracks και συναυλίες γίνονται ένα σε μια κουβέντα που θα λατρέψει κάθε μουσικόφιλος. Μαζί της ένας expert, ο δημοσιογράφος και μουσικός Αντώνης Κωνσταντάρας.

The Orange Show: Play that funky music right!

Μπορεί στο πρώτο επεισόδιο να κάναμε ένα νοητό ταξίδι μέχρι τις ΗΠΑ και τα Όσκαρ, τώρα όμως είναι ώρα να ανεβάσουμε τα decibel. Με αγαπημένα τραγούδια που αξίζουν να βρίσκονται σε κάθε playlist του Spotify. Pop, rock, hip-hop, electronica, δεν υπάρχουν διακρίσεις όταν μιλάμε για μουσική. Από τα αισθαντικά βινύλια μέχρι τα βολικά ψηφιακά releases του σήμερα, οι αγαπημένοι μας καλλιτέχνες καταφέρνουν πάντα να βρίσκουν τρόπο να τρυπώνουν στα πρωινά και τα βράδια μας. Όπως όμως μας λέει και το διάσημο hit των Stardust, η μουσική ακούγεται καλύτερα με παρέα. Γι’ αυτό στο δεύτερο επεισόδιο του The Orange Show η Έρρικα φιλοξενεί τον music expert, δημοσιογράφο & podcaster Αντώνη Κωνσταντάρα, σε μια συζήτηση γεμάτη μελωδίες και δυνατά beats.

Συζητάμε για κορυφαία soundtrack από ελληνικές και ξένες παραγωγές

Αγαπάς τις ταινίες. Για την πλοκή, τους πρωταγωνιστές, τις ανατροπές, τη μουσική που συνοδεύει κάθε σκηνή και τη μετουσιώνει σε επιβλητική. Ποια soundtracks αξίζουν όμως μια θέση στη δισκοθήκη σου; Αυτό συζήτησαν ο Αντώνης Κωνσταντάρας και η Έρρικα Ρούσσου στο τελευταίο επεισόδιο του The Orange Show! Από την ελληνική μυθοπλασία, ο Αντώνης ξεχωρίζει τα τραγούδια στις σειρές του Πάνου Κοκκινόπουλου, τα οποία προσδίδουν στην πλοκή αυτή την τόσο ταιριαστή ατμοσφαιρική διάθεση. Η Έρρικα, από την άλλη, μας εξηγεί γιατί θεωρεί πως ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης είναι ο Quentin Tarantino της Ελλάδας. Όσο για τις ξένες σειρές, το «X-Files», αλλά και το «Stranger Things» κατάφεραν όπως μας λέει, να επαναφέρουν το 80s vibe στην καθημερινότητά μας, μαθαίνοντας στους νεότερους τα hits της θρυλικής δεκαετίας.

The Orange Show - Ep 2 -01

Όσον αφορά τη μεγάλη οθόνη, ο Αντώνης ξεχωρίζει τον Quentin Tarantino, ο οποίος με τα soundtrack των ταινιών του κατάφερε να αναδείξει τόσους και τόσους καλλιτέχνες. Η συζήτηση για τα soundtracks δε σταματά όμως εδώ. Ποιο είναι το soundtrack που όρισε τα μέσα των 00s και έφερε τα γαλλικά καφέ στις ζωές μας; Πόσο καλό είναι στα αλήθεια το soundtrack του «The Crown», του «Sex Education» και του «The Succession»; Σε ποια δημοφιλή σειρά ο Αντώνης, λόγω έλλειψης ελεύθερου χρόνου, μένει μετεξεταστέος; Ποια σειρά δεν κατάφερε να τον κρατήσει καθόλου και γιατί; Πάτα play και βρες την απάντηση.

Σου αποκαλύπτουμε τις καλοκαιρινές συναυλίες που περιμένουμε πώς και πώς

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μη γίνει αναφορά στο φετινό συναυλιακό καλοκαίρι, το οποίο προβλέπεται πιο εκρηκτικό και γεμάτο από ποτέ. Στο νέο επεισόδιο του The Orange Show, Έρρικα και Αντώνης μας δίνουν μία πρόγευση των όσων θα δούμε στις σκηνές των μεγάλων φεστιβάλ.

Από τους Madrugada και τους Wu-Tang Clan έως τους Guns N' Roses και τον Robbie Williams, το φετινό καλοκαίρι εκτείνεται μουσικά από την πλατεία Νερού, και φτάνει στο κλασικά αγαπημένο Terravibe Park της Μαλακάσας. Με το Release Athens να κηρύσσει την έναρξη των συναυλιακών ραντεβού, ο Αντώνης Κωνσταντάρας ανυπομονεί να δει από κοντά αρκετούς underground καλλιτέχνες, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν την αίγλη των «μεγάλων ονομάτων», έχουν όμως την ενέργεια και το stage performance για να κάνουν τα καλοκαιρινά live ξεχωριστά και memorable.

Άραγε μπορεί ο Mika να αναδειχθεί στο καλύτερο opening act ever, ανοίγοντας τον δρόμο της σκηνής για τον Robbie Williams; Πόσο εκρηκτική θα είναι η χημεία και το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν οι δυο τους την 1η Ιουλίου στο Terravibe Park; Η απάντηση θα δοθεί επί σκηνής, όσο οι Guns N' Roses μας ταξιδεύουν στην «πόλη του παραδείσου» περί τα τέλη του ίδιου μήνα. Φυσικά, το μεγάλο όνομα του φετινού καλοκαιριού δεν είναι άλλο από την Rosalía, η οποία έρχεται για να στήσει ένα φανταστικό πάρτι στη σκηνή του ΚΠΙΣΝ.

The Orange Show: Διαγωνισμός με δώρο ένα συλλεκτικό LP των Madrugada

Κι επειδή στο The Orange Show λατρεύουμε να μοιραζόμαστε την αγάπη μας για την μουσική, χαρίζουμε σε έναν τυχερό το συλλεκτικό βινύλιο του νέου άλμπουμ των Madrugada, «Chimes Of Midnight». Για να δηλώσεις συμμετοχή, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τη σελίδα του Public στα social και να γράψεις «Orange» κάτω από το post του διαγωνισμού.