Θερινό σινεμά: Γιατί πρέπει να δεις το νέο Thor: Love and Thunder

Περίληψη: Το Thor: Love and Thunder έρχεται δια χειρός Taika Waititi και υπόσχεται συναρπαστικές στιγμές για τους φίλους της Marvel!

Μπορεί να έχουμε καλοκαίρι, όμως η Marvel δε φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει το… πόδι από το γκάζι. Μετά το Moon Knight, το Doctor Strange in the Multiverse of Madness και το Ms. Marvel, η πολυαναμενόμενη επιστροφή του Chris Hemsworth ως Thor είναι γεγονός. Λόγος για το Thor: Love and ThunderΚαταιγιστική δράση, άπλετο χιούμορ, και ένα εντυπωσιακό καστ ηθοποιών συνθέτουν την νέα ταινία του Taika Waititi, ο οποίος για μια ακόμη φορά δείχνει γιατί είναι πλέον ένας από τους πιο περιζήτητους ανθρώπους στο Hollywood. Η ταινία έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη Πέμπτη (7/7) και εκτός από κλειστές αίθουσες παίζεται και στα θερινά σινεμά!  

Σε ποια θερινά παίζει το Thor: Love and Thunder

Και αυτή την εβδομάδα οι επιλογές σε θερινά είναι πολλές. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ξεκινώντας από το κέντρο της Αθήνας, μπορείς να παρακολουθήσεις το Thor: Love and Thunder στο Θερινό ΗΛΕΚΤΡΑ στα Κάτω Πατήσια. Εξαιρετική επιλογή είναι και το Cine Galatsi, όπου μπορείς να δεις την ταινία μέσα σε ένα πανέμορφο πευκόφυτο άλσος. Ανεβαίνοντας προς τα βόρεια προάστεια, η ταινία παίζεται στο Cine Παλλήνη αλλά και στην περιοχή της Κηφισιάς, στο Cine ΧΛΟΗ. Αν πάλι κινείσαι στην αντίθετη κατεύθυνση, μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα στο Cine Φλοισβός αλλά και στο θερινό Νέα Μασκώτ στον Ταύρο.

Video Duration
2:15

Thor: Love and Thunder – Ο αγαπημένος θεός του κεραυνού επιστρέφει

Έφτασε η στιγμή που περίμεναν εναγωνίως εκατομμύρια fans του MCU σε όλο τον κόσμο. Ό πήχης της φετινής χρονιάς ήταν ήδη ψηλά, όμως η Marvel φαίνεται πως κερδίζει μέχρι στιγμής το στοίχημα, με κορυφαίες παραγωγές στη μικρή και μεγάλη οθόνη.  

Το Μάρτιο απολαύσαμε τον Oscar Isaac ως Marc Spector στο Moon Knight, ενώ σχεδόν ένα μήνα μετά ήρθε το καθηλωτικό Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Η Marvel εγκαινίασε το καλοκαίρι με τη φιλόδοξη σειρά Ms. Marvel στην πλατφόρμα του Disney+. Όμως όλα τα βλέμματα των Marvel fans ήταν στραμμένα στο sequel του Thor: Ragnarok. Λόγος φυσικά για τo Thor: Love and Thunder.

Η 6η ταινία του Phase Four και 29η συνολικά του MCU κυκλοφόρησε την Πέμπτη στις κινηματογραφικές αίθουσες και φυσικά μπορείς να την απολαύσεις και στα θερινά σινεμά. Ο Chris Hemsworth ενσαρκώνει και πάλι τον μυθικό θεό του κεραυνού, ενώ το βραβευμένο ηθοποιό πλαισιώνει ένα πραγματικό all-star cast. Christian Bale, Natalie Portman, Russel Crowe, Tessa Thompson και Jaimie Alexander είναι μόλις μερικοί από τους ηθοποιούς που δίνουν ζωή στο όραμα του σκηνοθέτη Taika Waititi.

Στο Thor: Love and Thunder, βλέπουμε τον ομώνυμο ήρωα να αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη για αυτόν πρόκληση. Ο Thor έχει αποσυρθεί από τη δράση, αναζητώντας τη γαλήνη. Η απειλή του γαλαξιακού δολοφόνου Gorr (Christian Bale) έρχεται να ταράξει τη ζωή. Γνωστός και ως Σφαγέας των Θεών, ο Gorr έχει στόχο τον αφανισμό όλων των θεών. Μαζί με τη Jane Foster (Natalie Portman), τον Korg (Taika Waititi) και τη βασίλισσας Valkyrie (Tessa Thompson) o Thor ξεκινά μια συναρπαστική κοσμική περιπέτεια για να σταματήσει το καταστροφικό σχέδιο του Gorr.

Το Thor: Love and Thunder δεν είναι μια συνηθισμένη σοβαροφανής ιστορία υπερηρώων. Ενώ μιλάμε για μια ξέφρενη διαστημική περιπέτεια, την ίδια στιγμή η ατμόσφαιρα είναι αρκετά ανάλαφρη, με ουκ ολίγες χιουμοριστικές στιγμές. Επίσης δε λείπουν και οι συναισθηματικές στιγμές, καθώς όπως δηλώνει και ο τίτλος, το θέμα της αγάπης αποτελεί κεντρικό άξονα της ταινίας. Ιθύνων νους αυτής της ποικιλίας είναι – ποιος άλλος – ο Taika Waititi. Από τα πρώτα λεπτά, καταλαβαίνουμε ποιος βρίσκεται πίσω από τις κάμερες. Εκτός από το χαρακτηριστικό του ύφος, ο διάσημος σκηνοθέτης «μπολιάζει» το καινούριο Thor με παιχνιδιάρικη διάθεση και έντονο 80s χρωματισμό πλάθοντας μια ανερυθρίαστα διασκεδαστική ταινία.

MCU: «Γεμάτο» πρόγραμμα για όλο το 2022

Φυσικά, το πρόγραμμα της Marvel είναι γεμάτο και για το δεύτερο μισό της χρονιάς. Στα μέσα Αυγούστου έρχεται η νέα σειρά του MCU, με ηρωίδα τη She-Hulk. Την Jennifer Walters θα υποδυθεί η Tatiana Maslany, με τον Tim Roth να ενσαρκώνει τον Emil Blonsky/The Abomination. Το Νοέμβριο, περιμένουμε το sequel του Black Panther με τίτλο Black Panther 2: Wakanda Forever. Τη σκηνοθεσία και το σενάριο υπογράφει ο Ryan Coogler, ενώ πολλοί από τους ηθοποιούς της original ταινίας θα επιστρέψουν στους ρόλους τους. Τέλος, δεν αποκλείεται στα τέλη του 2022 να κάνει πρεμιέρα η σειρά Secret Invasion, με τον Ben Mendelsohn και τον μοναδικό Samuel L. Jackson στο ρόλο του Talos και του Nick Fury αντίστοιχα.

Για ακόμα περισσότερες hot προτάσεις σε ταινίες και σειρές, μείνε συντονισμένος στο Public Blog!