Πού θα βγεις: ΣΚ με Τσέχωφ, Parov Stelar & πολλά εορταστικά πάρτι

Περίληψη: Ανυπομονείς για τα Χριστούγεννα; Και γι’ αυτό το ΣΚ σου έχουμε έτοιμη τη λίστα με τις εκδηλώσεις που θα κάνουν την αναμονή κάπως ευκολότερη!

Τα Χριστούγεννα (είναι) σχεδόν εδώ και μπορούμε πλέον, μικροί και μεγάλοι, να αφεθούμε στη μαγευτική ατμόσφαιρα των γιορτών. Να στολίσουμε το σπίτι και το γραφείο, να ετοιμάσουμε τα πατροπαράδοτα γλυκά, να διαλέξουμε δώρα για τους αγαπημένους μας, να βάλουμε στο repeat την αγαπημένη μας playlist. Και εννοείται να βολτάρουμε. Άλλωστε ποτέ η πόλη δεν είναι τόσο όμορφη όσο την περίοδο των Χριστουγέννων. Το ΣΚ καταφτάνει και είναι ώρα να δούμε παρέα τα θεαματικά events και τις Christmas εκδηλώσεις που κρύβονται αυτή την εβδομάδα στην Public ατζέντα. Φύγαμε!

ΣΚ με θέατρο, stand-up comedy & swing!

Οι προτάσεις μας για αυτό το σαββατοκύριακο ξεκινούν από τον «Γλάρο» του Anton Chekhov που ανεβαίνει στο Θέατρο Προσκήνιο. Το αριστούργημα του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα είναι μια ψυχογραφική πραγματεία πάνω στην πολυπλοκότητα της σχέσης ανάμεσα στο θέατρο, τη λογοτεχνία, τη συγγραφή και τον άνθρωπο ως καλλιτέχνη. Η παράσταση που υπογράφει ο Δημήτρης Καραντζάς, αποτελεί το τελευταίο μέρος της τριλογίας γύρω από το έργο του Chekhov, μετά τις «Τρεις Αδελφές» (2020) και τον «Θείο Βάνια» (2022-2023).

pou-tha-vgeis-sk-88-01

Επόμενος προορισμός η σκηνή του Θεάτρου Αλάμπρα, εκεί που το ΣΚ βρίσουμε την παράσταση «Εγώ, εγώ και εγώ». Η μαύρη κωμωδία του Florian Zeller («Ο Πατέρας», «Ο Γιος», «Η Αλήθεια») περιγράφει μέσα από σουρεαλιστικές καταστάσεις και ξεκαρδιστικές ανατροπές τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην ουσιαστική επικοινωνία μας με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό μας. Την παράσταση σκηνοθετεί η Σοφία Σπυράτου με τους Φάνη Μουρατίδη και Εβελίνα Παπούλια στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Στην ατζέντα μας γι’ αυτό το ΣΚ έχουμε τη διασκευή στο έργο ενός ακόμα μεγάλου συγγραφέα. «Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη» εμπνέεται από το ομώνυμο βιβλίο του ανατρεπτικού Dario Fo. Η αγαπημένη Σμαράγδα Καρύδη σκηνοθετεί και συμμετέχει η ίδια σε έναν εκλεκτό θίασο καλλιτεχνών. Αποτέλεσμα, ένα μοναδικό μείγμα σάτιρας, ευφυΐας και κοινωνικού σχολιασμού γύρω από το πάντα επίκαιρο ζήτημα των ναρκωτικών και των κοινωνικών ανισοτήτων, που ακροβατεί ανάμεσα στο ρεαλισμό και την υπερβολή.

pou-tha-vgeis-sk-88-02

Λιγότερο σαρδόνιο αλλά εξίσου απολαυστικό γέλιο υπόσχεται η παράσταση «Κουβέρτα» της Χρύσας Κατσαρίνη. Με όπλο το αστείρευτό της χιούμορ και μια κουβέρτα παραμάσχαλα, η εκρηκτική stand-up κωμικός μιλά με εξομολογητική διάθεση για τις πιο σκοτεινές ιστορίες της ζωής της. Μετά, την επιτυχία της πρώτης της solo παράστασης, η Χρύσα Κατσαρίνη έρχεται αυτή την Κυριακή στο Christmas Theater για να μας αποδείξει πως η κωμωδία είναι ο πιο σύντομος δρόμος προς την κάθαρση.

Ώρα τώρα να ανεβάσουμε λίγο το volume, με θεαματικές συναυλίες και μουσικά δρώμενα. Ο αγαπημένος του ελληνικού κοινού Parov Stelar επιστρέφει στην Αθήνα για μια διπλή εμφάνιση (Παρασκευή & Σάββατο) στη σκηνή του Floyd. Ο φημισμένος Αυστριακός παραγωγός που καθιέρωσε το ιδίωμα του electro-swing, μας προσκαλεί σε ένα ατελείωτο χριστουγεννιάτικο πάρτι όπου η jazz και η house γίνονατι ένα με το swing, τη disco και τους ήχους της Νέας Ορλεάνης.

pou-tha-vgeis-sk-88-05

Let’s get this party started!

Όσο πλησιάζουν οι μέρες για τα Χριστούγεννα, τόσο αυξάνονται και τα πάρτι που παίζουν δυνατά στην πόλη. Αυτό το ΣΚ ετοιμάσου για ασταμάτητο χορό στα τραγούδια που επιμελούνται οι καλύτεροι ραδιοφωνικοί παραγωγοί της Αθήνας. Το Σάββατο τo Gazarte κινείται στους ρυθμούς του Pepper 96.6 με ένα X-mas πάρτι που θα γράψει τη δική του ιστορία. Guest DJ sets από Dim Zach & Pan Pan και ζωντανή εμφάνιση από τους Hermaphrodite’s Child! Θες κι άλλα; Την ίδια μέρα στο Ρομάντσο θα στηθεί το πολυαναμενόμενο χριστουγεννιάτικο πάρτι του En Lefko 87.7.  3 stages, 12 DJs και πολλές «εξομολογήσεις» σε περιμένουν από νωρίς το βράδυ μέχρι… ποιος ξέρει; Save the date, λοιπόν!

pou-tha-vgeis-sk-88-04

Ανεβαίνουμε στη Θεσσαλονίκη, εκεί όπου για άλλο ένα ΣΚ μάς περιμένουν άκρως ενδιαφέρουσες μουσικοθεατρικές προτάσεις για την έξοδό σου. Στο θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών βρίσκουμε την παράσταση «Βίρα τις άγκυρες». Η ξεκαρδιστική κωμωδία του Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα είναι μια μυθοπλασία εμπνευσμένη από την ιστορία της επιθεώρησης και των πρωταγωνιστών της που συνδυάζει μουσική, χορό και τραγούδι.

Αν ψάχνεις μια πρόταση για όλη την οικογένεια, ο προορισμός για το σαββατοκύριακο είναι το Cinema Βακούρα. Οι «Μουσικοί της Βρέμης» των Αδελφών Γκριμ ζωντανεύουν στη σκηνή, ταξιδεύοντας μικρούς και μεγάλους στον υπέροχο κόσμο του παραμυθιού με σκηνικά και εκπλήξεις που δεν έχεις φανταστεί. Τελικά θα καταφέρουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους; Η απάντηση σε περιμένει αυτή την Κυριακή.

Video Duration
0:31

Λίγα συγκροτήματα του εξωτερικού έχουν αγαπηθεί στη χώρα μας όσο οι Kadebostany. Το project του Ελβετού Guillaume de Kadebostany (aka President Kadebostan) που «παντρεύει» την pop με την electronica, θα επισκεφθεί αυτή την Κυριακή το Principal Club Theater για μια φανταστική ζωντανή εμφάνιση μπροστά στο κοινό της πόλης. Μαζί του φέρνει σαγηνευτικά beats, Balkan επιρροές, αιθέρια pop φωνητικά, εντυπωσιακά visual εφέ και μια γερή δόση τρέλας!

Και κάπου εδώ κλείνουν τα events που ξεχωρίσαμε γι’ αυτή την εβδομάδα. Προτού σε αποχαιρετίσουμε να σου θυμίσουμε πως στο Public Tickets θα βρεις ακόμα περισσότερες προτάσεις από το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, για να απολαύσεις τις ημέρες των γιορτών παρέα με τους αγαπημένους σου.

Να περάσεις υπέροχα! 😊