Παγκόσμια Ημέρα Καφέ: Όταν το αγαπημένο ρόφημα γίνεται ιεροτελεστία

Περίληψη: Ο καφές είναι στιγμές! Λίγο πριν την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ θυμόμαστε εκείνα τα rituals που γεμίζουν τις μέρες μας με το μοναδικό του άρωμα & γεύση!

Άραγε εσύ πώς πίνεις τον καφέ σου; Αν δηλώνεις, όπως και εμείς, αμετανόητος coffee lover, ξέρεις πως ο καφές είναι μια μικρή ιεροτελεστία. Πιθανότατα και το πρώτο πράγμα που θα κάνεις ξεκινώντας τη μέρα σου. Αν το καλοσκεφτείς, ο καθένας από εμάς έχει τις δικές του συνήθειες γύρω από τον καφέ. Μικρές τελετουργίες που τον κάνουν πολλά παραπάνω από ένα απλό ρόφημα. Το επιβεβαιώνει άλλωστε και η ιστορία του. Από τους πρώτους Αιθίοπες που μαζεύονταν σε ομάδες για να μασήσουν ωμούς τους σκούρους κόκκους, μέχρι τα πολυσύχναστα coffee shops που κοσμούν σήμερα τους δρόμους όλου του κόσμου, ο καφές είναι πλέον ριζωμένος βαθιά στο DNA κάθε λαού. Ενόψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Καφέ, σου έχουμε μερικά μικρά rituals για να δεις με άλλη ματιά το καθημερινό καφεδάκι.

Books & coffee & more!

coffee-rituals-02Ο καφές και τα βιβλία είναι από τα πιο ταιριαστά ματσαρίσματα που μπορείς να κάνεις. Κάν’ το εικόνα. Ανάβεις τη μηχανή του καφέ, κάθεσαι στο σαλόνι και το μεθυστικό του άρωμα αρχίζει να γεμίζει ολόκληρο το σπίτι. Ειδικά τις μέρες του χειμώνα που το κρύο γίνεται τσουχτερό, το «χουχούλιασμα» στον καναπέ αγκαλιά με ένα βιβλίο είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να χαλαρώσεις μετά από κουραστική μέρα. Αν από την άλλη δεν είσαι και πολύ «σπιτόγατος», τα διάφορα βιβλιοφιλικά café της πόλης «σερβίρουν» καφεδάκι αλλά και βιβλία για όλα τα γούστα!

Καφές μετά μουσικής

Τα έχει πει ο Johnny Cash, τα έχει πει ο Frank Sinatra, ομοίως και οι Blur. Καφές και καλή μουσική πάνε «χέρι-χέρι». Την επόμενη φορά που θα ετοιμάσεις καφεδάκι στο σπίτι, δοκίμασε να κλείσεις κινητά και social, βάλε την αγαπημένη σου playlist να παίζει και απλά enjoy the moment! Μαζί με μια καλή μηχανή και τα απαραίτητα αξεσουάρ του καφέ, ένα ωραίο βινύλιο θα δώσει πραγματικό vintage χαρακτήρα στα απογεύματά σου.

Καφεδάκι με φίλους!

Ίσως η αγαπημένη καφέ-συνήθεια. Το δημοφιλέστερο ρόφημα του κόσμου συνοδεύει πολλές από τις στιγμές που περνάμε με τους φίλους μας. Ατελείωτες συζητήσεις, γέλια, φωνές, τσακωμοί και στο φόντο μια κούπα καφέ. Ένας καφές φτιαγμένος από τα χεράκια σου είναι, όπως ξέρεις, η τέλεια αφορμή για να σμίξεις και να περιποιηθείς την υπόλοιπη παρέα. Πέρα από τις ευεργετικές ιδιότητες του ίδιου του ροφήματος, η μαγεία του να βρίσκεσαι για καφέ με καλούς φίλους δε συγκρίνεται με τίποτα. Χαλαρώνεις, αποφορτίζεσαι, δένεσαι, μοιράζεσαι. Μια συνήθεια που ξεχειλίζει από ευχάριστα συναισθήματα, όσα χρόνια και αν περάσουν.

coffee-rituals-01

Ζήσε τη μαγεία του καφέ στα Public!

Espresso, cappuccino, γαλλικό, ή ελληνικό; Τελικά, όπως και να πίνεις τον καφέ σου, το πιο νόστιμο φλιτζάνι είναι αυτό που συνοδεύει και δίνει γεύση στην καθημερινότητά σου. Στο σπίτι, στο δρόμο, στη σχολή, στο γραφείο. Μάλιστα, η μισή – και βάλε – μαγεία του καφέ βρίσκεται στην προετοιμασία του. Στο άλεσμα των φρέσκων κόκκων, στην παρασκευή του ζεστού αφρόγαλου, στο «χτύπημα» του δικού μας φραπέ. Ε, και αν θες κάτι πιο βολικό υπάρχει πάντα η επιλογή της μηχανής με κάψουλες. Όλα αυτά – και ακόμα παραπάνω – σε περιμένουν στα ανανεωμένα καταστήματα Public και το Public.gr. Τι λες; Μήπως ήρθε η ώρα να βγάλεις τον barista που κρύβεις μέσα σου;