The Orange Show: Harry Potter διαγωνισμός & Γιάννης Σαρακατσάνης σε 1 pod

Περίληψη: Στο νέο επεισόδιο The Orange Show έχουμε μεγάλο Back to School διαγωνισμό και ανακαλύπτουμε με τον Γιάννη Σαρακατσάνη βιβλία που διαβάζονται σε κάθε ηλικία!

Τι κοινό έχει ο Μίλαν Κούντερα με την Άννα Καρένινα; Ο Γκρέγκορ Σάμσα με τον Τζέιμς Τζόυς; Οι Beatles με τον Στίβεν Κινγκ; Ο Χαρούκι Μουρακάμι με το Μερσώ; Είναι τελικά, οι άλλοι κόλαση; Αν ετοιμάζεσαι για την πρώτη μέρα στο σχολείο, ίσως και να είναι! Με καλεσμένο τον – μεταξύ πολλών πολλών άλλων – φοβερό book expert Γιάννη Σαρακατσάνη, στο νέο επεισόδιο του The Orange Show μιλάμε για την επιστροφή στο σχολείο, και ανακαλύπτουμε τα βιβλία και τους ήρωες που μπορούμε να διαβάσουμε σε κάθε ηλικία. Φυσικά, έχουμε και νέο διαγωνισμό, ο οποίος αυτό το μήνα είναι… μαγικός! Όλα αυτά στο επεισόδιο 8 του The Orange Show!

Πώς ήταν η επιστροφή στο σχολείο για τον Γιάννη Σαρακατσάνη;

Αυτή την περίοδο, αν είσαι γονιός (ή παιδί) σκέφτεσαι το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού. Η πρώτη μέρα στο δημοτικό ή το νηπιαγωγείο φέρνει σίγουρα ένα μικρό άγχος, ειδικά για νέους γονείς. Τα παιδιά όμως πώς αισθάνονται που θα πάνε για πρώτη φορά σχολείο ή που θα επιστρέψουν στα θρανία; Τα συναισθήματα σίγουρα διαφέρουν, κρίνοντας και από τις εμπειρίες της Έρρικας Ρούσσου και του Γιάννη Σαρακατσάνη. Η Έρρικα ανυπομονούσε για την πρώτη μέρα και την περίμενε με χαρά. Αντίθετα, ο Γιάννης έβλεπε την επιστροφή στο σχολείο με αρνητικό μάτι. Ευτυχώς όμως, είχε την αγορά σχολικών να του ελαφρύνει το «τραύμα» των μαθημάτων που αρχίζουν. Τώρα που και ο ίδιος είναι γονιός όμως, έχει άλλες ανησυχίες, για τις οποίες και μίλησε στο podcast.

Ο διαγωνισμός μας υπόσχεται μαγική σχολική χρονιά

Αφού λοιπόν είμαστε όλοι σε back to school mood, ο διαγωνισμός αυτού του επεισοδίου στο The Orange Show απευθύνεται σε γονείς και παιδιά! Τι θα χαρίσουμε; Τρία απαραίτητα αντικείμενα για κάθε μαθητή. Παίρνοντας μέρος στον διαγωνισμό μας μπορεί να κερδίσεις μία σχολική τσάντα, μία κασετίνα, και ένα σετ φαγητού! Και όλα αυτά στα σχέδια του Harry Potter! Για να διεκδικήσεις το σετ σχολικών Harry Potter δεν έχεις παρά να βρεις το post μας σε Facebook και Instagram για το νέο επεισόδιο και να κάνεις σχόλιο. Για να μην χάνεις κανένα επεισόδιο (και κανέναν διαγωνισμό) πάτα κι ένα follow στο podcast μας στο Spotify 😉

Τι εστί unBooking;

Μπορεί να ξέρεις τον Γιάννη Σαρακατσάνη ως ηθοποιό, αλλά το ήξερες ότι είναι και book expert; Κάνε μία αναζήτηση στο YouTube για τη λέξη «unBooking» και θα πέσεις πάνω στο κανάλι του! Εκεί θα βρεις όλα του τα βίντεο, από κωμικά μέχρι συνεντεύξεις. Θα βρεις επίσης και το unBooking project, στο οποίο ο Γιάννης μας μιλά για τα αγαπημένα του βιβλία. Και όχι μόνο, αφού μαζί με τον Στέφανο από το επίσης αγαπημένο κανάλι «Καθημερινή Φυσική», έχουν ξεκινήσει και το δικό τους book club, τη Λέσχη Bookerberg!

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης αποκαλύπτει τα αγαπημένα του βιβλία

Παρότι σήμερα είναι μεγάλος λάτρης των βιβλίων, η σχέση του με το διάβασμα ξεκίνησε σχετικά αργά. Από 27 ετών και μετά έβαλε το διάβασμα στη ζωή του ο Γιάννη Σαρακατσάνης. Από τότε όμως και μέχρι σήμερα δεν έχει σταματήσει να διαβάζει. Αυτή την περίοδο διαβάζει το «Παραμύθι» του Στίβεν Κινγκ. Αφού λοιπόν αγαπά τόσο το βιβλίο, δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για τα κορυφαία έργα που έχει διαβάσει. Το πρώτο που μας είπε είναι το «Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι» από τον Μίλαν Κούντερα. Δεν μας είπε μόνο αυτό προφανώς, αλλά δεν θέλουμε να σου τα αποκαλύψουμε όλα εδώ!

Μία πολύ καλή συμβουλή που έδωσε, με την οποία συμφωνούμε απόλυτα και θέλουμε να την μοιραστούμε με όλους, είναι πως πρέπει να ξεπεράσουμε τις σκέψεις του «πότε θα διαβάσω όλα αυτά τα βιβλία που έχω;» και να μάθουμε να ζούμε με την «ενοχή» ότι ίσως δεν βρούμε ποτέ χρόνο για όλα. Μπορεί κάποια στιγμή να τα διαβάσουμε, μπορεί και όχι, και αυτό είναι εντάξει και στις δύο περιπτώσεις. Ο ίδιος, για παράδειγμα, ακόμα δεν έχει καταφέρει να τελειώσει τον «Οδυσσέα» του Τζέιμς Τζόυς, κι ας έχει προσπαθήσει πολλές φορές!

Πάτα play και άκου όλη τη συζήτηση στο Spotify

Ποια είναι τα υπόλοιπα βιβλία που βάζει στην λίστα των top αναγνωσμάτων του ο Γιάννης Σαρακατσάνης; Με ποιους συγγραφείς δεν τα πάει και πολύ καλά; Ποια είναι εκείνα τα βιβλία που μπορούν να διαβαστούν σε κάθε ηλικία; Οι απαντήσεις δίνονται στο νέο επεισόδιο του The Orange Show και για να τις ακούσεις δεν έχεις παρά να πατήσεις play!