The Orange Show #4: Βασιλικό επεισόδιο με Σόλων Τσούνη και Bookvoice

Περίληψη: Σόλων Τσούνης και Μαρίνα Κωνσταντάκη ήρθαν στο 4ο επεισόδιο του The Orange Show και συζήτησαν για όλα, από τη βασιλική στέψη και τα audiobooks μέχρι την AI.

Ο Κάρολος έκανε βασίλισσα τελικά την Καμίλα, κι έτσι ο ηθοποιός Σόλων Τσούνης και η Μαρίνα Κωνσταντάκη από το Bookvoice, που ήταν καλεσμένοι της Έρρικας Ρούσσου στο 4ο επεισόδιο του The Orange Show, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν το γεγονός ασχολίαστο. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή, αφού στο νέο επεισόδιο θα ακούσεις για Κάννες, τεχνητή νοημοσύνη, νέο δίσκο The National, και τα κορυφαία events του μήνα. Και, αφού τον είχαμε στο studio, θα ακούσεις τον Σόλων να απαντά στις… άπειρες ερωτήσεις που του κάναμε!

Η «Ρεζέρβα» έγινε audiobook την κατάλληλη στιγμή

Την ίδια ώρα που στην Αγγλία συνέβαινε η στέψη του νέου βασιλιά, σε ένα studio στην Αθήνα ο Σόλων Τσούνης ηχογραφούσε το audiobook ενός βιβλίου που η βασιλική οικογένεια σίγουρα δεν χάρηκε καθόλου όταν εκδόθηκε. Προφανώς και μιλάμε για τη «Ρεζέρβα»! Η αποκαλυπτική βιογραφία του πρίγκιπα Χάρι κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο και τώρα μπορείς να την απολαύσεις και ως audiobook στα ελληνικά, φυσικά από το Bookvoice. Οπότε η Έρρικα Ρούσσου προσκάλεσε στο studio του The Orange Show τον Σόλων Τσούνη, ο οποίος αφηγείται το βιβλίο, αλλά και την Μαρίνα Κωνσταντάκη από το Bookvoice, για royal κουβέντα! Άκου με μεγάλη προσοχή το επεισόδιο για να μάθεις πώς θα πάρεις μέρος στον διαγωνισμό με δώρο το audiobook του βιβλίου.

Όπως μας αποκάλυψαν η Μαρίνα και ο Σόλων, και για τους δύο ο πρίγκιπας Χάρι ήταν το πιο αγαπητό μέλος της βασιλικής οικογένειας. Και τώρα που ο Σόλων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει την ιστορία του σε βάθος, τον συμπάθησε ακόμα περισσότερο. Μπορεί η ζωή ενός πρίγκιπα να μοιάζει ονειρική, αλλά για τον ίδιο δεν ήταν καθόλου έτσι. Παπαράτσι να τον κυνηγούν συνεχώς, μία ζωή να ζει σαν αξιοθέατο και όχι σαν άνθρωπος, και πάντα στη σκιά των υπολοίπων.

Το ήξερες ότι ο Σόλων Τσούνης είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος;

Μπορεί να ήρθε στο The Orange Show να μας μιλήσει για το audiobook του «Ρεζέρβα», αλλά ο Σόλων δεν γλίτωσε από τις ερωτήσεις της Έρρικας! Έτσι μάθαμε ότι παρότι ηθοποιός, ακόμα δεν έχει συνηθίσει να βλέπει τον εαυτό του στην τηλεόραση ή να ακούει τη φωνή του να αφηγείται audiobook. Ίσως και να φταίει το ότι είναι ιδιαίτερα αυστηρός με τον εαυτό του, όπως μας αποκάλυψε. Το πιο ενδιαφέρον που μάθαμε, όμως, ήταν πως είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος! Ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία και συνεχίζει να ζωγραφίζει, ενώ όταν είχε έρθει στην Αθήνα, όταν ήταν 18 χρονών, είχε δώσει εξετάσεις για να μπει στη Σχολή Καλών Τεχνών. Με τα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης να ζωγραφίζουν πλέον, πήραμε και για αυτό το θέμα την άποψή του. Τι πιστεύει; Εντάξει, δεν θα σου γράψουμε εδώ όλη τη συνέντευξη. Press play στο Spotify widget στο τέλος του άρθρου για να ακούσεις όλο το επεισόδιο.

Κάννες, Public Book Awards και άλλα πορτοκαλο-νέα

Μετά τη συνέντευξη, το νέο επεισόδιο του podcast μας συνέχισε με πορτοκαλο-νέα, δηλαδή τις πιο σημαντικές καλλιτεχνικές ειδήσεις του τελευταίου μήνα. Νούμερο ένα θέμα το Φεστιβάλ των Καννών, όπου προβλήθηκαν οι νέες ταινίες των Wes Anderson, Martin Scorsese και Pedro Almodóvar. Ο Χρυσός Φοίνικας βέβαια κατέληξε στην Justine Triet, για την ταινία «Anatomy of a Fall». Το άλλο μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός που μας απασχόλησε σε αυτό το επεισόδιο είναι τα Public Book Awards! Τα Βραβεία Βιβλίου Public είναι εδώ για ακόμα μία χρονιά και η ψηφοφορία έχει ξεκινήσει. Εμείς ψηφίσαμε ήδη! Εσύ;

Στις 10 Ιουνίου έρχεται και το Pride, με σύνθημα «Μια φορά κι έναν καιρό… διεκδίκησα και πέτυχα». Το teaser video της εκδήλωσης έχει ήδη κυκλοφορήσει και στα Public Συντάγματος ετοιμάζουμε μία έκπληξη για να το γιορτάσουμε μαζί με όλους όσους θα βρίσκονται εκεί. Όχι, δεν θα σου την αποκαλύψουμε όσο κι αν μας πιέζεις!

Τι θα βάλεις στη monthly agenda σου;

Όπως σε κάθε επεισόδιο, έτσι και σε αυτό είχαμε την μηνιαία agenda μας. Για αυτό το μήνα, η Έρρικα μας προτείνει ανεπιφύλακτα την παράσταση «Goodbye, Lindita» που ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο. Ανυπομονεί επίσης για τις καλοκαιρινές συναυλίες που έρχονται, με πρώτη και καλύτερη αυτή του Κωστή Μαραβέγια στις 31/5 στο Θέατρο Δάσους!

The Orange Show s01e04: Σε περιμένουμε στο Spotify

Προφανώς και δεν χωράνε σε ένα άρθρο όλα όσα ακούστηκαν στο 4ο επεισόδιο του podcast! Ανακάλυψε όλα όσα συζήτησαν η Έρρικα Ρούσσου, ο Σόλων Τσούνης και η Μαρίνα Κωνσταντάκη πατώντας play εδώ: