9+1 ιστορίες που θα λατρέψει να διαβάζει η μαμά σου!

Περίληψη: Μια ζεστή αγκαλιά, ένα μεγάλο φιλί και δώρο ένα απολαυστικό βιβλίο. Και φέτος γιορτάζουμε τη Γιορτή της Μητέρας με ιστορίες που θα τη συναρπάσουν!

H δεύτερη Κυριακή του Μαΐου είναι μια πραγματικά ξεχωριστή όσο και ιδιαίτερη ημέρα. Είναι μια μέρα αφιερωμένη στις μαμάδες όλου του κόσμου. Στις γυναίκες που μας γέννησαν, μας μεγάλωσαν, μας φρόντισαν και που δεν έφυγαν στιγμή από το πλευρό μας. Μιλάμε φυσικά για τη Γιορτή της Μητέρας που φέτος έπεσε την Κυριακή 12 Μαΐου. Ασφαλώς ένα φιλί και μια μεγάλη αγκαλιά είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκφράσεις την αγάπη και την ευγνωμοσύνη σου προς τη δική σου μαμά. Μαζί με τα λουλούδια και την ευχετήρια κάρτα, σου προτείνουμε ως δώρο και ένα βιβλίο, μιας και στα Public ο Μάιος είναι μήνας Mother’s Book. Αν διαβάζει συστηματικά σίγουρα θα χαρεί να προσθέσει ακόμα ένα ξεχωριστό βιβλίο στη βιβλιοθήκη της. Αν όχι είναι ευκαιρία φέτος να ανακαλύψει την απόλαυση που μόνο το διάβασμα μπορεί να προσφέρει.

Ο Βασιλιάς της Οργής - Ana Huang

Άνοιξη, love’s in the air και δε θα μπορούσαμε παρά να ξεκινήσουμε τις προτάσεις μας από ένα ρομαντικό μυθιστόρημα. Μετά την παγκόσμια επιτυχία της τετραλογίας «Twisted» η μαιτρ του σύγχρονου romance fiction Ana Huang επιστρέφει με το νέο της βιβλίο «Ο Βασιλιάς της Οργής». Έρωτες, πάθη, μίση, ίντριγκες και εκβιασμοί μπλέκονται με φόντο το μοιραίο αρραβώνα ενός πανίσχυρου δισεκατομμυριούχου.

mothers-day-vivlia-03

Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη - Matt Haig

«Αν έχεις άπειρες εναλλακτικές, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζήσεις;» Το μυθιστόρημα «Μεσάνυχτα στη Βιβλιοθήκη» είναι ακόμα ένα από τα συναρπαστικά βιβλία του Matt Haig. Ενδοσκοπικό, ανατρεπτικό, με πρωτότυπη πλοκή και ύφος που μιλάει στην καρδιά του αναγνώστη, το best-seller του Άγγλου συγγραφέα είναι μια ταξιδιάρικη φανταστική ιστορία γεμάτη αισιόδοξα μηνύματα για την ζωή. Όσα πετύχαμε, όσα δεν κάναμε και όσα δε ζήσαμε.

Δεκαεπτά Κλωστές - Πάνος Δημάκης

Το αγριότερο έγκλημα στην ιστορία της Ελλάδας. Από την αληθινή ιστορία που συντάραξε το νησί των Κυθήρων ξεκινά ο Πάνος Δημάκης στο μυθιστόρημα «Δεκαεπτά Κλωστές», κάνοντας μια κατάδυση όχι μόνο στο ψυχισμό ενός στυγνού εγκληματία αλλά και μιας ολόκληρης κοινωνίας. Μιας κοινωνίας εξίσου σκληρής, με τη δύναμη να καταστρέφει ανθρώπινες ζωές στον βωμό μιας «κανονικότητας» που βασίζεται στο κουτσομπολιό, την κριτική και την αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων.

Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια - Harper Lee

Μια booklist με βιβλία που προορίζονται για δώρα θα ήταν ελλιπής χωρίς ένα μυθιστόρημα που αξίζει πραγματικά να λέγεται κλασικό. Το αριστουργηματικό έργο της Harper Lee «Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια» αναδεικνύει μέσα από την παιδική ματιά των δύο ηρώων το φαινόμενο του ρατσισμού, της βίας, των φυλετικών διακρίσεων και του παράλογου πολλές φορές κόσμου των ενηλίκων. Ένα από τα πιο αγαπημένα μυθιστορήματα που γράφτηκαν ποτέ που παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ.

mothers-day-vivlia-01

Το Μένος - Alex Michaelides

Επιστρέφουμε στους συγγραφείς του σήμερα, με ένα απολαυστικό whodunnit θρίλερ που διαδραματίζεται σε ένα νησί της Ελλάδας. Στο «Μένος» του Alex Michaelides, το ειδυλλιακό τοπίο δεν αργεί να μεταμορφωθεί σε αποπνικτική φυλακή όταν ένας απρόσμενος θάνατος φέρνει στο προσκήνιο ένοχα μυστικά, κρυφά πάθη και μια απροσδόκητη αγάπη, σφοδρή όσο και ο άγριος άνεμος που παγιδεύει τους ήρωες στο νησί.

Εκεί όπου τραγουδάνε οι καραβίδες - Delia Owens

Συγκινητικό, ανατρεπτικό, εμπνευσμένο και γραμμένο με μοναδική μαεστρία, το εκδοτικό φαινόμενο που υπογράφει η Delia Owens θα μπορούσε να είναι ο ορισμός του «modern classic» μυθιστορήματος. Στο #1 best seller των New York Times μια συγκινητική ιστορία ενηλικίωσης «μεταμορφώνεται» σε ένα αστυνομικό θρίλερ, ένα κοινωνικό κατηγορώ και μια ωδή στον κόσμο της φύσης. Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες.

Η αγκαλιά που ψήλωνε - Μάριος Μάζαρης

Τα βιβλία που έχουν να μας διδάξουν πράγματα, δεν έχουν ηλικία. Γιατί λοιπόν να μη κάνεις φέτος τη διαφορά χαρίζοντας ένα παραμυθένιο δώρο για τη Γιορτή της Μητέρας. Όπως την «αγκαλιά που ψήλωνε» του Μάριου Μάζαρη. Μια ιστορία ενσυναίσθησης για δρόμους που φωτίζονται, για φόβους που μοιράζονται μα πάνω απ’ όλα για την αγκαλιά που κάθε παιδί και μαμά χρειάζεται. Πολύ απλά. ένα πανέμορφο παραμύθι για μικρούς και μεγάλους.

mothers-day-vivlia-02Το Πράσινο Σημειωματάριο - Claire Pooley

«Όλοι λένε ψέματα για τη ζωή τους. Τι θα γινόταν όμως αν μοιραζόσουν την αλήθεια;». Στο «Πράσινο Σημειωματάριο» της Claire Pooley έξι διαφορετικοί άνθρωποι θα δουν τη ζωή τους να αλλάζει ολοκληρωτικά χάρη σε ένα παιχνίδι της τύχης και ένα μικρό ανοιχτοπράσινο τετράδιο. Το πράσινο σημειωματάριο του εκκεντρικού ζωγράφου Τζούλιαν Τζεσόπ θα αποκαλύψει τις ενδόμυχες αλήθειες, τις επιθυμίες και το θανάσιμο κίνδυνο που τρέφει η ειλικρίνεια.

Ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας - Λένα Διβάνη

Ιστορίες που αξίζουν να διαβαστούν δε βρίσκουμε όμως μόνο σε μυθιστορήματα. Η Λένα Διβάνη μιλά στο βιβλίο της για τα «ζευγάρια που έγραψαν την ιστορία της Ελλάδας». Στο βιβλίο, η συγγραφέας αποδεικνύει πως οι σχέσεις και οι δυναμικές ανάμεσα στις μεγάλες προσωπικότητες της ελληνικής ιστορίας όρισαν πολλές φορές την πορεία της χώρας μας από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι την επταετία της Χούντας.

Μεγαλώνοντας μέσα στην ελληνική οικογένεια - Ματθαίος Γιωσαφάτ

Τελευταία μας πρόταση στη booklist για την Γιορτή της Μητέρας είναι ένα βιβλίο-μελέτη πάνω στη δομή της ελληνικής οικογένειας. Στο βιβλίο «Μεγαλώνοντας μέσα στην ελληνική οικογένεια» ο γνωστός ψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ κάνει μία εισαγωγή στην ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη του παιδιού. Mε απλό και κατανοητό τρόπο προσδιορίζει τους ρόλους των γονέων ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια της ζωής του αλλά και πώς η μεταξύ τους σχέση επηρεάζει το χαρακτήρα, τη στάση και τη συμπεριφορά του.

mothers-day-vivlia-04

Γιορτή της Μητέρας στα Public: Βιβλία και δώρα για κάθε μαμά!

Σε περίπτωση που δεν έχεις μεριμνήσει ακόμα για το δώρο που θα χαρίσεις στη δική σου μαμά, ο δρόμος φέτος θα σε βγάλει στα «ράφια» του Public. Από κλασικά αριστουργήματα της λογοτεχνίας, μέχρι βιβλία που μιλούν για τη μητρότητα στο σήμερα, η μεγαλύτερη ποικιλία βιβλίων σε περιμένει στα καταστήματα Public και το Public.gr. Βέβαια αν η βιβλιοθήκη της μαμάς σου είναι γεμάτη και προτιμάς να τη συστήσεις στο θαυμαστό κόσμο της τεχνολογίας σου έχουμε έτοιμο τον αντίστοιχο οδηγό εδώ.

Εμείς να ευχηθούμε χρόνια πολλά σε όλες τις μαμάδες του κόσμου!