Μπήκες public.gr; Οι οικιακές συσκευές βρήκαν το σπίτι τους!

Περίληψη: Σκούπες, σκεύη μαγειρικής και συστήματα σιδερώματος, μηχανές καφέ, μαχαίρια κοπής, όλα όσα θα χρειαστείς για το σπίτι σου θα τα βρεις στο public.gr!

Νέο σπίτι, ψάχνει... Όχι μόνο του, όμως, αλλά μαζί με εσένα, που θα φροντίσεις να το εξοπλίσεις με όλα τα απαιραίτητα. Σκούπες, σκεύη μαγειρικής και σιδερώματος, μηχανές καφέ, μαχαίρια κοπής δεν θεωρούνται σήμερα πολυτέλειες, αλλά αναπόσταστα κομμάτια ενός ολοκληρωμένου σπιτιού. Μην αγχώνεσαι, όμως. Σου έχουμε τις προτάσεις που χρειάζεσαι για να εξοπλίσεις το νέο σου σπίτι, έτσι όπως το ονειρεύεσαι.

Σκούπες

Τις περισσότερες φορές το βασικό κριτήριο για την επιλογή της είναι η τιμή, αλλά αν ξέρεις να «διαβάζεις» τα χαρακτηριστικά μιας σκούπας, είσαι πιο κοντά στην ιδανική επιλογή. Κι αν δεν ξέρεις, είμαστε εμείς εδώ για να σου πούμε τα 5+1 βασικά που θα πρέπει να λάβεις υπόψιν στην έρευνα αγοράς που θα κάνεις. Αυτά είναι ο χώρος αποθήκευσης που διαθέτεις στο σπίτι, το αν προτιμάς σκούπα με σακούλα ή κάδο, καθώς επίσης και το αν έχεις σκάλες στο σπίτι, κατοικίδια ή ταλαιπωρείσαι από κάποια αλλεργία. 

Όπως κατάλαβες, η κλασική ηλεκτρική σκούπα είναι σίγουρα απαραίτητη, αλλά για πιο σύνθετες ανάγκες μάλλον θα χρειαστείς κι άλλα εργαλεία, όπως ατμοκαθαριστές ή σκουπάκια χειρός.

Συσκευές σιδερώματος

Αν οι δουλειές του σπιτιού είχαν μέτρο… βαρεμάρας, τότε σίγουρα το σιδέρωμα θα ήταν πρώτο-πρώτο. Κανείς μας δεν θέλει να περνάει ώρες προσπαθώντας να ισιώσει παντελόνια και πουκάμισα, ωστόσο κάποιες φορές είναι αναγκαίο κακό. Η πιο συνηθισμένη και οικονομική συσκευή σιδερώματος είναι το σίδερο ατμού, που μαζί με τη σιδερώστρα, θα σου λύσει τα χέρια!

Προετοιμασία φαγητού

Δεν χρειάζεσαι να είσαι εξπέρ στην κουζίνα, για να φτιάξεις ένα ωραίο πρωινό, brunch ή γεύμα, μόνο θέληση, τα κατάλληλα εργαλεία και αγνά υλικά.

Για εσένα που θες να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο μαγείρεμα, θα ήταν καλό να την εξοπλίσεις με κάποια βασικά εργαλεία, όπως ένα πολυκόφτη ή ένα μπλέντερ.

Φυσικά, αν θες να ξεφύγεις από τα τετριμμένα και να ανέβεις επίπεδο στο μαγείρεμα υπάρχουν πολλές συσκευές που θα σου ανοίξουν νέους μαγειρικούς ορίζοντες, όπως μία κουζινομηχανή ή ένα μίξερ.

Ακόμα, όμως, κι αν ανήκεις σε αυτούς που η κουζίνα είναι το δωμάτιο που επισκέπτονται λιγότερο από όλα, θα πρέπει να φροντίσεις να υπάρχουν κάποιες βασικές συσκευές μαγειρέματος για να φτιάξεις κάτι να φας, όταν η πείνα σου χτυπήσει την πόρτα. Τέτοιες συσκευές είναι για παράδειγμα μια τοστιέρα ή ένας βραστήρας. 

Σκεύη και εργαλεία μαγειρικής

Το νούμερο ένα εργαλείο σε κάθε κουζίνα, οικιακή ή επαγγελματική, είναι το μαχαίρι. Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας μάγειρας για να εκτιμήσεις ένα καλό μαχαίρι. Με ένα καλό σετ δύο ή τριών μαχαιριών του σεφ, έχεις καλύψει την πλειονότητα των περιστάσεων. Για να τα έχεις πάντα σε καλή κατάσταση και να είσαι κι εσύ πιο ασφαλής όσο τα χρησιμοποιείς, υπάρχουν κάποια tips που καλό θα είναι να γνωρίζεις.

Άλλα εργαλεία που πρέπει οπωσδήποτε να έχει η κουζίνα σου είναι: σπάτουλες, κουτάλες και ένα στραγγιστήρι. Επιπλέον, σε όλες τις συνταγές θα βάλεις σίγουρα αλάτι και πιπέρι, οπότε φρόντισε η κουζίνα σου να έχει έναν καλό μύλο και για τα δύο.

Κάθε πλήρης κουζίνα θα πρέπει να έχει σίγουρα, επίσης, ένα σετ κατσαρόλες, ταψί ρηχό και βαθύ, μία χύτρα ταχύτητος και τηγάνια σε διάφορα μεγέθη.

Δεν πρέπει ακόμα να ξεχνάς πως οι συνταγές που θες να εκτελέσεις απαιτούν πολλές φορές και ανάμειξη υλικών. Για απλές περιπτώσεις, όπως το χτύπημα των αυγών, ένα σύρμα είναι αρκετό, αλλά υπάρχουν κι άλλες πιο πολύπλοκες κατασκευές που μπορεί να απαιτήσουν πιο εξεζητημένα εργαλεία.

Καφές

Για το τέλος αφήσαμε τον καφέ, που για όλους εμάς είναι πλέον τρόπος ζωής. Αν θέλεις να απολαύσεις τον τέλειο καφέ στον σπίτι, προμηθεύσου την κατάλληλη μηχανή καφέ και γίνε κι εσύ barista στην κουζίνα σου.

Αν, τώρα, ανάμεσά στους φίλους σου, βρίσκεται και ένας που θα ζητήσει ελληνικό με μπόλικο καϊμάκι, μην πανικοβληθείς... Με ένα κλασικό ή ηλεκτρικό μπρίκι θα ετοιμάσεις το καφεδάκι του «παραδοσιακού» φίλου και θα το σερβίρεις στο πιο vintage φλυτζάνι που έχεις!

Τέλος, αν ο «παραδοσιακός» είναι φαν του κρύου καφέ και ζητήσει τον θρυλικό φραπέ, δεκτή κι αυτή η εναλλακτική. Σίγουρα έχεις στο σπίτι μια φραπεδιέρα και με τη σωστή δοσολογία θα είναι έτοιμος!

Ό,τι χρειάζεσαι για το σπίτι σου, θα το βρεις στο Public.gr!